25 Αυγούστου 2016

Συνοπτικό βιογραφικό σημείωμα αθλητικού ενδιαφέροντος

Ο Γιάννης Δόνδωρος γεννήθηκε στην Αθήνα στις 3 Φεβρουαρίου 1972.
Αποφοίτησε από το Δημόσιο Λύκειο Φιλοθέης το 1989.

Από το 1985 ξεκίνησε να ασχολείται με τον αθλητισμό ως ερασιτέχνης αθλητής της Σφαιροβολίας στον Αθλητικό Όμιλο Φιλοθέης. Από το 1988 ήταν ενεργό μέλος της Εθνικής Ομάδας Στίβου σε όλες τις ακόλουθες κατηγορίες, Παίδων – Εφήβων – Νέων & Ανδρών.

Υπήρξε ο πρώτος Έλληνας αθλητής που χρησιμοποίησε και έριξε για πρώτη φορά επισήμως (1987) στην Ελλάδα με την περιστροφική τεχνική της σφαιροβολίας (Τεχνική Barishnikov).

Το 1989 κατέρριψε δύο φορές το Πανελλήνιο Ρεκόρ Σφαιροβολίας Ανοικτού Στίβου της κατηγορίας Παίδων, ενώ το 1991 κατέρριψε το Πανελλήνιο Ρεκόρ Κλειστού Στίβου της κατηγορίας των Εφήβων. Το 1992 κατέκτησε τη δεύτερη θέση στο Πανευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Νέων στη Λιλ της Γαλλίας και την 5η θέση στο Βαλκανικό Πρωτάθλημα Α-Γ που πραγματοποιήθηκε στη Σόφια της Βουλγαρίας.

Από το 1991 έως το 1995 διέμενε στο Βερολίνο της Γερμανίας, όπου εκεί, εντάχθηκε στο αθλητικό σωματείο TSC Berlin. Γυμνάσθηκε μαζί με το team των κορυφαίων σφαιροβόλων - δισκοβόλων & ακοντιστών του κόσμου, με προπονητή τον Werner Goldmann (Προπονητής του Ολυμπιονίκη και πρώην Παγκόσμιου Recordman Ulf Timmermann & Udo Beyer - Σφαιροβολία / Robert Harting - Ολυμπιονίκης Δισκοβολίας 2012) και άλλων πολύ σπουδαίων αθλητών.
Παράλληλα με την αθλητική του δραστηριότητα, σπούδαζε στο Τμήμα Οργάνωσης & Διοίκησης Τουριστικών Επιχειρήσεων των Ανώτερων Επαγγελματικών Σχολών του Βερολίνου.

Το Νοέμβριο του 1995 επέστρεψε στην Ελλάδα και κατατάχθηκε στο Πολεμικό Ναυτικό εκπληρώνοντας τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις. Το 1997, στην Κομοτηνή, κέρδισε για το ΠΝ το Πανελλήνιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα στη σφαιροβολία.

Το 2001 ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Τμήμα Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού – Τ.Ε.Φ.Α.Α. του Εθνικού & Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, με ειδικότητα ....
στον Κλασσικό Αθλητισμό (Στίβος). Αρίστευσε στην ειδικότητα των αθλητικών ρίψεων (Τομέας Προπονητικών Επιστημών) με τίτλο της Πτυχιακής του εργασίας: "Ο δρόμος προς τη σωστή εκμάθηση των τεχνικών της σφαιροβολίας". Η συγκεκριμένη εργασία ανέλυε λεπτομερώς τους παράγοντες που επηρεάζουν τη βελτιστοποίηση της αθλητικής απόδοσης των αθλητών, οι οποίοι χρησιμοποιούν τόσο την τεχνική O' Brien, όσο και την τεχνική Barishnikov. Παράλληλα, βάσει του πλούσιου φωτογραφικού & σχεδιαστικού της υλικού, παρουσίασε τη μεθοδολογία και τον προγραμματισμό της προπόνησης της τεχνικής, βήμα προς βήμα, σε κάθε στάδιο/φάση της εξέλιξής της.

Από το 1996 ξεκίνησε να συνεργάζεται, ως προπονητής ρίψεων με τον «Α.Ο.Φιλοθέης», τον σύλλογο από τον οποίο αναδείχθηκε πρωταθλητής. Το 1999 συνεργάσθηκε με τον «Ολυμπιακό Πειραιώς ΟΣΦΠ», με το Κολλέγιο Αθηνών «Σ.Α.Κ.Α.» και από το 2000 έως το 2004 με το Α.Σ. «Ολυμπιάδα Κηφισιάς». Αρκετοί από τους αθλητές του διετέλεσαν μέλη της Εθνικής Ομάδας Στίβου σε όλες τις κατηγορίες.
Επίσης, από τα τέλη του 2006 έως τα μέσα του 2009 εργάσθηκε ως προπονητής και ως υπεύθυνος τμημάτων κλασσικού αθλητισμού σε σωματεία της περιφέρειας.

Από το 1999 έως το 2024 συνεργάσθηκε με αθλητές ρίψεων της Εθνικής Ομάδας Στίβου.
Το 2004 διετέλεσε προπονητής στην Εθνική Ολυμπιακή Ομάδα Στίβου με τη συμμετοχή της αθλήτριάς του, Στέλλας Τσικούνα, στον τελικό του αγωνίσματος της δισκοβολίας.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η αθλήτριά του, εκείνη τη χρονιά, πραγματοποίησε την 5η καλύτερη επίδοση στον κόσμο (65.25 μ.), βελτιώνοντας την ατομική της επίδοση.

To 1999 συνεργάσθηκε με την πρωταθλήτρια Σφυροβολίας, Μόρφη Ασημίνα και το 2006 με τον Αλέξανδρο Παπαδημητρίου, πρωταθλητή επίσης της Σφυροβολίας Ανδρών.


Από το 2003 έως το 2006 λειτούργησε επαγγελματικά ως διαπιστευμένος εκπρόσωπος αθλητών – Manager - της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αθλητισμού IAAF. 

Το 2003 και το 2004 διετέλεσε επίσημος εκπρόσωπος, συντονιστής και μεταφραστής, του αθλητικού και προπονητικού team ΑΜΕΑ στίβου, της Γερμανικής Πρωταθλήτριας Ομάδας Bayern Leverkusen στη χώρα μας.

Το 2002 δημιούργησε την εταιρεία LYSSIS Sport Management με βασικό αντικείμενο υπηρεσιών την εκπροσώπηση Ελλήνων & Αλλοδαπών αθλητών στα διεθνή meetings της IAAF, όπως επίσης και την εκπροσώπηση αθλητών σε θέματα marketing.
Η ιστοσελίδα LYSSIS Sport Management υπήρξε η πρώτη Ελληνική Ιστοσελίδα η οποία εγκρίθηκε, εντάχθηκε και προβλήθηκε το 2002, στην ενότητα Sport Management της επίσημης ιστοσελίδας της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Κλασσικού Αθλητισμού - ΙΑΑF.

Το 2002 ξεκίνησε να αρθρογραφεί στην ιστοσελίδα "Stadio.gr", πάνω σε θέματα προπονητικής, της οποίας το αντικείμενο ήταν αποκλειστικά και μόνο ο κλασσικός αθλητισμός.

Από το 1999 έως το 2004 διετέλεσε σύμβουλος σε θέματα αθλητισμού & Sports Project Management για λογαριασμό του European Maintenance Management Academy – The German University of Technology and Human Resources.

Έχει συμμετάσχει σε συνέδρια, φόρουμ και ημερίδες ως εισηγητής, αλλά και ως σύνεδρος.

Το 2006 συμμετείχε στην συγγραφή του βιβλίου «Δομή και Οργάνωση του Αθλητισμού στην Ελλάδα» της Ελληνικής Εταιρείας Διοίκησης Αθλητισμού (Τίτλος ενότητας: Εκπρόσωποι Αθλητών).

Το 2001, 2002 & 2006 συνεργάσθηκε με την Ομάδα Basket, «ΝΙΚΗ Αμαρουσίου», με αντικείμενο την προετοιμασία και παρακολούθηση των επιπέδων της φυσικής κατάστασης των παικτών της, κοντά στους προπονητές Αργύρη Καμπούρη (2002) και Γιώργο Κωλέτση (2006).

Από το 1998 έως και το 2009, παράλληλα με τις υπόλοιπες δραστηριότητές του, προσέφερε τις υπηρεσίες του ως Personal Trainer, σε αθλητές άλλων αθλημάτων και ιδιώτες αθλούμενους, με κύριο στόχο, την βελτιστοποίηση των επιπέδων της φυσικής τους κατάστασης. Επίσης, το ενδιαφέρον του στράφηκε στην "αποκατάσταση" (βιοενεργειακή επαναφορά) ασθενών που βρίσκονται σε μετεγχειρητικό στάδιο (τραυματισμοί ορθοπεδικής φύσεως).

Από τον Οκτώβριο του 2004 έως τον Ιούνιο του 2009 εργάσθηκε ως Καθηγητής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού σε Αθλητικά Γυμνάσια της Αθήνας και της Περιφέρειας, για λογαριασμό του Υπουργείου Εθνικής Παιδείας & Θρησκευμάτων. Κατά την περίοδο αυτή, εκπόνησε μελέτες που αφορούσαν στην ανάπτυξη του σχολικού αθλητισμού, ενώ, παράλληλα, ασχολήθηκε και ολοκλήρωσε την παραγωγή ένος DVD (Αθλητικά Γυμνάσια - ΤΑΔ - "Τμήματα Αθλητικής Διευκόλυνσης"), με αποκλειστικό σκοπό να προσελκήσει μαθητές & μαθήτριες των  Δημοτικών Σχολείων της Αθήνας, στις Τάξεις των Αθλητικών Γυμνασίων. 

Από το έτος 2009 εργάζεται ως Μόνιμος Πολιτικός Υπάλληλος, με την ειδικότητα και ιδιότητα του Καθηγητή Φυσικής Αγωγής σε φορέα του Δημοσίου (ΑΣΑΕΔ - Ανώτατο Συμβούλιο Αθλητισμού Ενόπλων Δυνάμεων).

Το 2010 ήταν μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΑΣΑΕΔ, για το 43ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου - CISM, ο οποίος διεξήχθει στην Αθήνα, παράλληλα με τον Διεθνή Επετειακό Μαραθώνιο Δρόμο των 2.500 χιλιάδων ετών που διοργάνωσε ο ΣΕΓΑΣ.

Από τον Αύγουστο του 2009 έως και το Μάρτιο του 2014 εργάσθηκε στο Τμήμα Διεθνούς Αθλητισμού του ΑΣΑΕΔ, με βασικό αντικείμενο ενασχόλησης τις αθλητικές δραστηριότητες (Παγκόσμια Στρατιωτικά Πρωταθλήματα) του Διεθνούς Συμβουλίου Στρατιωτικού Αθλητισμού – CISM και τη συμμετοχή των Εθνικών αντιπροσωπευτικών μας ομάδων σε αυτά.

Το Νοέμβριο του 2013, στα πλαίσια της Στρατιωτικής Συνεργασίας Ελλάδας - Ρωσίας, επισκέφθηκε υπηρεσιακώς τη Στρατιωτική Γυμναστική Ακαδημία της Αγίας Πετρούπολης, όπου και αποκόμισε πολύτιμη εμπειρία σε σχέση με τη Φυσική Αγωγή & τον Αθλητισμό στις Ένοπλες Δυνάμεις.

Το Μάρτιο του 2014 ανέλαβε καθήκοντα στο Γραφείο Τύπου & Δημοσίων Σχέσεων του ΑΣΑΕΔ και από το τέλος του ιδίου έτους, έως και τον Σεπτέμβριο του 2016, εργάσθηκε στο Τμήμα Σχεδιασμού, Ερευνών & Μελετών του ΑΣΑΕΔ, ξεκινώντας Εκπαιδευτικά Σεμινάρια για τους Στρατεύσιμους Επίλεκτους Αθλητές και τα Στελέχη Αθλητισμού των ΕΔ.

Τον Οκτώβριο του 2014 διετέλεσε μέλος της Οργανωτικής & Συντονιστικής Επιτροπής της Ετήσιας Ευρωπαϊκής Σύσκεψης του CISM (Διεθνές Στρατιωτικό Συμβούλιο Αθλητισμού) η οποία διεξήχθη στα τέλη Οκτωβρίου στην Αθήνα.

Από το Σεπτέμβρη του 2016 έως και to 2018 στελέχωσε το Γραφείο Τμηματάρχη Διοικητικού του ΑΣΑΕΔ και από το 2018 έως και σήμερα προσφέρει τις υπηρεσίες του στο Τμήμα Σχεδιασμού, Ερευνών & Μελετών.

Το Μάιο του 2017 ανέλαβε επιχειρησιακό κομμάτι ως προς την επιτυχία της διοργάνωσης της 72ης Παγκόσμιας Γενικής Συνέλευσης και Συνεδρίου του CISM, το οποίο έλαβε χώρα στην πόλη της Αθήνας.

Από τον Οκτώβριο του 2016, ξεκίνησε να συνεργάζεται με το ΣΕΓΑΣ σε θέματα που σχετίζονται με τη διάδοση του κλασικού αθλητισμού στα σχολεία (Πρωτοβάθμια - Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση), οργανώνοντας παρουσιάσεις σε Δημοτικά και Γυμνάσια της Βορειοανατολικής Αττικής.

Tον Σεπτέμβριο του 2017 ξεκίνησε τις Μεταπτυχιακές του Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, στο Τμήμα Οργάνωσης & Διαχείρισης Αθλητισμού, τις οποίες και ολοκλήρωσε ως αριστούχος.

Επίσης, από τον Οκτώβριο του 2017 έως τον Ιούλιο του 2019, ανέλαβε την προπονητική καθοδήγηση της Πρωταθλήτριας Ελλάδος στη Δισκοβολία, κυρίας Κρίστυ Αναγνωστοπούλου, ως συνεργάτης Ομοσπονδιακός Προπονητής του ΣΕΓΑΣ και το 2018, έως το 2020, της Πρωταθλήτριας Σφαιροβολίας, Μαρίας Μαγκούλια.

Από το 2017 έως το 2023 δίδασκε σε φοιτητές και φοιτήτριες του Ελληνόφωνου Τμήματος Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού  Αθλητικών Επιστημών του Πανεπιστημίου του Στρασβούργου και του Επιστημονικού Κολλεγίου Ελλάδος (Scientific College of Greece), κατόπιν χορηγούμενης άδειας του Υπηρεσιακού  Συμβουλίου της υπηρεσίας που εργάζεται.

Από το 2018 έως τις αρχές του 2024 είχε αναλάβει την καθοδήγηση του πρωταθλητή Σφαιροβολίας Αννίβα Οικονόμου και της Κύπριας Πρωταθλήτριας Σφαιροβολίας - Δισκοβολίας, Παρασκευής Θρασυβούλου.

Το 2022 ανέλαβε για ένα χρόνο το Τμήμα Ρίψεων της Ομάδας Στίβου του ΣΑΚΑ (Σύλλογος Αποφοίτων Κολλεγίου Αθηνών).

Από το τέλος του 2023 δραστηριοποιείται αποκλειστικά στο πεδίο του Sports Management και του Αθλητικού Τουρισμού.

Από τον Φεβρουάριο του 2024 είναι επίσημο μέλος της Επιτροπής Αθλητισμού του Δήμου Ερμούπολης - Σύρου.

Γνωρίζει δύο ξένες γλώσσες, Αγγλικά – Γερμανικά, όπως επίσης και τον χειρισμό - χρήση ηλεκτρονικών υπολογιστών και διαδικτύου από το 1997.

Οι γνώσεις του, από το 2023, διευρύνονται στο Digital Marketing & Google Ads όπως και στις εφαρμογές της ΑΙ και της Ρομποτικής.

Ειδικές γνώσεις/σπουδές: Time Management, Crisis Management, Project Management, HR, Event Management.

Άλλα ενδιαφέροντα: Σχεδιασμός εικαστικών εφαρμογών - Γραφιστική, Μουσικές Παραγωγές, Σύνθεση, Ερμηνεία, Συγγραφή στίχων, Ζωγραφική, Κηπουρική, Λήψη & Παραγωγή Video, Ντοκιμαντέρ, Φωτογραφία, Στατιστική, Ιστορία, Δράσεις Επιβίωσης, Έρευνες, Μελέτες - Σχεδιασμός & ανάπτυξη αθλητικών και αθλοτουριστικών projects.




Φωτογραφικό υλικό




Με τον Randy Barnes - 1989
Κάτοχος Παγκοσμίου Ρεκόρ στη Σφαιροβολία, 23.06 μ.


Με τον Δημήτρη Κουτσούκη - 1989
Κάτοχος Πανελληνίου Ρεκόρ στη Σφαιροβολία Ανδρών, 20.74 μ.


Πανελλήνιο Ρεκόρ Παίδων, 1989 - 19.06 μ.


Μέλος της Εθνικής Ομάδας

Βαλκανικοί Αγώνες Κλειστού Στίβου Α-Γ, 1991


Σημαιοφόρος του Α.Ο.Φιλοθέης


______________________________________________________


Προπονητής στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Αθήνας - 2004



Με τον ιδιοκτήτη της ιστοσελίδας "STADIO.GR", κ. Σωτήρη Μουζίδη


Με τον Γερμανό προπονητή του, κ. Werner Goldman και τη μητέρα του.
                                                Ολυμπιακοί Αγώνες της Αθήνας - 2004


Διαπίστευση Ολυμπιακών Αγώνων





Με τη Στέλλα Τσικούνα 

____________________________________________________________


Εισηγητής σε Συνέδριο Αθλητικής Διοίκησης - 2005, Ηράκλειο


Εισηγητής στην SPORT EXPO - 2004, Θεσσαλονίκη

_______________________________________________________________


Μέλος της Οργανωτικής Επιτροπής του ΑΣΑΕΔ για το 43ο Παγκόσμιο Στρατιωτικό Πρωτάθλημα Μαραθωνίου - CISM


____________________________________________



Καθηγητής Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού στα Αθλητικά Γυμνάσια 

____________________________________________________________


Στρατιωτική Γυμναστική Ακαδημία Αγίας Πετρούπολης - Ρωσία, 2013



Στρατιωτική Γυμναστική Ακαδημία Αγίας Πετρούπολης - Ρωσία, 2013


Με τον Διοικητή της Στρατιωτικής Γυμναστικής Ακαδημίας και τον Διευθυντή ΑΣΑΕΔ
____________________________________________________________________


Ευρωπαική Σύσκεψη του CISM - 2014
Με τον Γενικό Γραμματέα του Παγκόσμιου Αθλητικού Στρατιωτικού Συμβουλίου


Με τον αγαπητό μου φίλο, Ολυμπιονίκη, Δημοσθένη Ταμπάκο κατά τη διάρκεια της
Ευρωπαϊκής Σύσκεψης του CISM




72η Παγκόσμια Σύσκεψη & Συνέδριο του CISM
Με τον Πρόεδρο του Διεθνούς Στρατιωτικού Αθλητικού Συμβουλίου



Μεσογειακοί Αγώνες 2018



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου