23 Μαΐου 2017

Παρουσίαση θεματικών ενοτήτων στα πλαίσια της Θεματικής Εβδομάδας του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων



Στα πλαίσια της υλοποίησης της Θεματικής Εβδομάδας Ενημέρωσης και Ευαισθητοποίησης Μαθητών/Μαθητριών Γυμνασίου σε ζητήματα Διατροφής, Εθισμού-Εξαρτήσεων και Έμφυλων Ταυτοτήτων, του Υπουργείου Παιδείας - Έρευνας & Θρησκευμάτων, όπως και της συνεργασίας του εν λόγω Υπουργείου με την ομοσπονδία ΣΕΓΑΣ (Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων), με σκοπό τη διάδοση του αθλητικού πνεύματος και της ενασχόλησης των νέων παιδιών με τα αγωνίσματα του κλασικού αθλητισμού, πραγματοποιήθηκε
την Πέμπτη 18 Μαΐου 2017 στο 2ο Γυμνάσιο Βριλησσίων, συνδυαστικό προτεινόμενο εκ μέρους μου πρόγραμμα παρουσιάσεων, τόσο για τα αγωνίσματα του Κλασικού Αθλητισμού, όσο και για τη σπουδαιότητα της Διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό & ιδιαίτερα στον αθλητή.




  Το πρόγραμμα των παρουσιάσεων βασίστηκε σε δύο σκέλη: 

Α΄ Σκέλος

Παρουσιάσθηκε σε διαφάνειες (Power Point) πληροφοριακό υλικό των αγωνισμάτων των «Κλασικού Αθλητισμού» με οπτικοακουστικά μέσα, στην σχολική αίθουσα εκδηλώσεων και για τις τρεις Τάξεις του Γυμνασίου, παρουσία καθηγητών.

Το σύνολο των μαθητών – μαθητριών που παρακολούθησαν τις διαδοχικές παρουσιάσεις και τις ομιλίες ανέρχεται στον αριθμό των διακοσίων ογδόντα έξι (286) μαθητών/μαθητριών. 




Β΄ Σκέλος

Πραγματοποιήθηκε παρουσίαση, σε διαφάνειες (Power Point), με τίτλο «Η σημασία της διατροφής στον ανθρώπινο οργανισμό», με οπτικοακουστικά μέσα, στην σχολική αίθουσα εκδηλώσεων και για τις τρεις Τάξεις του Γυμνασίου διαδοχικά.

Οι εν λόγω παρουσιάσεις ξεκίνησαν στις 8.30 π.μ. και ολοκληρώθηκαν στις 13.40 μ.μ. 

Κατά τη διάρκεια των παρουσιάσεων αναπτύχθηκαν ουσιαστικοί διάλογοι με το κοινό των μαθητών, πάνω σε ένα εξαιρετικά θετικό κλίμα αμείωτου ενδιαφέροντος και ουσιαστικής συμμετοχής.





Στο σημείο αυτό, θα ήθελα να ευχαριστήσω θερμά:

α) όλα τα παιδιά που παρακολούθησαν τις ομιλίες, δείχνοντας μία εξαιρετική συμπεριφορά καθ' όλη τη διάρκεια των παρουσιάσεων.

β) τη Διευθύντρια του Σχολείου, κυρία Κατσαμπούρη Φωτεινή, για την πρόσκληση που έλαβα και την άριστη συνεργασία, 

γ) τον Καθηγητή Φυσικής Αγωγής του 2ου Γυμνασίου Βριλησσίων, κύριο Βερτζάγια Σπύρο, όπως και του υπόλοιπους Καθηγητές που παραβρέθηκαν και συμμετείχαν στη συζήτηση,

δ) το ΣΕΓΑΣ, για την εμπιστοσύνη του στο πρόσωπό μου με τη στήριξη και την εξαιρετική συνεργασία που έχουμε αναπτύξει με τους κύριους Ματάκη Στέφανο και Χρύσανθο Καρούζο.

ε) το Υπουργείο Παιδείας και το Σύμβουλο Φυσικής Αγωγής Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β΄Αθήνας, κ. Νίκο Τριπόδη.

Θεωρώ ότι δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από το να βρίσκεσαι δίπλα σε μαθητές και μαθήτριες που έχουν τη διάθεση να εμπλουτίσουν τις γνώσεις τους!

Χρέος μας είναι να σταθούμε δίπλα τους!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου